banner top generic2 
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Επαλήθευση password *
Email *
Επαλήθευση email *
basset Κατηγορία Κυνηγόσκυλο
Μέγεθος Μεσαίο
Βάρος 20 - 29 κιλά
Ύψος 28 - 38 εκ.
Χρώμα Καφέ, μαύρο με λευκό
Τρίχωμα Κοντό και λείο

Κοντά πόδια, μακρύ και κυλινδρικό σώμα με ίσια και ελαφριά γυριστή στην άκρη ουρά. Μελαγχολικό και ήρεμο ύφος που το κάνει ιδιαίτερα συμπαθητικό. Στο λαιμό έχει παραπάνω δέρμα και αρκετά χαλαρό. Μεγάλη μύτη, μακριά και πλατιά αυτιά που πλαισιώνουν το κεφάλι του και «ανεμίζουν» χαρακτηριστικά όταν τρέχει ή παίζει.

Τα Μπασέ Χάουντ είναι από τα πιο ευχάριστες, εγκάρδιες και καλόβολες ράτσες. Μερικά έχουν αρχοντικό χαρακτήρα αλλά τα περισσότερα είναι αρκετά αστεία. Σχεδόν όλα είναι αξιόπιστα, καλόκαρδα, κοινωνικά, και φιλικά με τους αγνώστους, τα παιδιά, και άλλα κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, τα Μπασέ Χάουντ δεν είναι απαραίτητα από τις πιο εύκολες ράτσες για συγκατοίκηση ή εκπαίδευση! Χρειάζεται μέτρια καθημερινή άσκηση για να παραμείνει σε φόρμα, αν και αυτό που φαίνεται να προτιμά είναι το ροχαλητό μπροστά από το τζάκι. Τεμπέληδες ιδιοκτήτες μοιραία θα έχουν το Μπασέ τους με παραπανίσιο λίπος και τα προβλήματα υγείας που συνεπάγονται.

Όταν τα Μπασέ Χάουντ προορίζονται για εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι προσεκτικά περιφραγμένος. Η έντονη φύση του κυνηγόσκυλου που διαθέτει και η πολύ ισχυρή του όσφρηση, θα τον οδηγήσουν να ακολουθήσει οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα μυρωδιά που θα εντοπίσει. Μια απλή εντολή, δεν είναι ικανή να το σταματήσει, αφού το ένστικτό του αποδεικνύεται πολύ πιο ισχυρό από την ακοή και την υποταγή του.

Πράγματι, τα Μπασέ Χάουντ δεν είναι πρόθυμα να υπακούσουν πολλές εντολές. Είναι πεισματάρικα και μάλλον «αργά» και θα πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί, ειδικά αφού προτιμούν να παίξουν παρά να υπακούσουν. Ωστόσο, μια συνεπής και τακτική εκπαίδευση, βασισμένη στον έπαινο και τα κεράσματα, μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.
Σχετικά με τα κεράσματα και το φαγητό, τα Μπασέ Χάουντ ζούν για αυτά. Είναι «ζητιάνοι» και θα κάνουν οτιδήποτε για να κερδίσουν ή ακόμα και να κλέψουν φαγητό και λιχουδιές από πιάτα, πάγκους, τραπέζια και όπου μπορούν να φτάσουν.

Η ράτσα στη σημερινή της μορφή αναπαράχθηκε για να κυνηγήσει κουνέλια και λαγούς στη Γαλλία, μια χώρα που είναι γνωστή για την ανάπτυξη πολλών ιχνηλατικών ρατσών. Κυνήγι με μια ομάδα Μπασέ Χάουντ εξακολουθεί να μην είναι ασυνήθιστο στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν θέλετε ένα σκυλί που...
 • Είναι ένα ισχυρό και ανθεκτικό
 • Είναι ένα από τις πιο καλοσυνάτες ράτσες
 • Είναι κοινωνικός με τους ανθρώπους και με άλλα κατοικίδια
Ένα Μπασέ Χάουντ μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς !!!
 
Εάν δε σας ενθουσιάζουν...
 • Η βραδύτητα στην εκπαίδευση
 • Η τάση του να τρέξει πίσω από όποια ενδιαφέρουσα μυρωδιά τραβάει την προσοχή του
 • Η «ζητιανιά» και τα παρακάλια
 • Τα σάλια
 • Το ροχαλητό
 • Η έντονη απώλεια τρίχας
 • Μια χαρακτηριστική οσμή
 • Τα αέρια
 • Κάποια χρόνια προβλήματα υγείας
Ένα Μπασέ Χάουντ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς !!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.
Προσωπικά δεδομένα