banner top generic2 
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Επαλήθευση password *
Email *
Επαλήθευση email *
American Bulldog Κατηγορία Εργασίας
Μέγεθος Μεγαλόσωμο
Βάρος 27 - 57 κιλά
Ύψος 50 - 65 εκ.
Χρώμα Σκέτο λευκό ή με κόκκινο, ξανθό, στικτό, καφέ, μαύρο
Τρίχωμα Λείο και κοντό

Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ είναι κοντόχοντρο, καλοφτιαγμένο, με ισχυρή εμφάνιση, μυώδη κατασκευή και μεγάλο κεφάλι. Μαύρη μύτη και βλεφαρίδες είναι στα επιθυμειτά στάνταρτς, χωρίς να απορρίπτεται και το ροζ χρώμα. Το χρώμα των ματιών είναι συνήθως καφέ, αλλά μπορεί να υπάρξουν και Μπουλντόγκ με διαφορετικά μάτια. Το μυώδες Αμερικανικό Μπουλντόγκ έχει μεγάλη αντοχή, επιμονή, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Είναι καλύτερα να ανήκουν σε δραστήρια άτομα που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις αθλητικές του ικανότητες σε έλξεις βαρών, υπακοή, ευκινησία, κυνήγι, γεωργικές εργασίες. Αν και συνήθως είναι ήρεμος και ψύχραιμος, πρέπει να έχει έντονη άσκηση για να παραμείνει σε φόρμα και ευτυχισμένος.

Η στάση του απέναντι σε αγνώστους ποικίλλει από το αρκετά φιλικό έως το απρόσιτο. Η κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία είναι απόλυτη προϋπόθεση για να διαμορφώσει σταθερό και υγειές ταμπεραμέντο. Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ ζει είναι κατάλληλο για οικογένεια και σπίτι και να μπορεί να γίνει καταστροφικό μόνο αν αφεθεί μόνο του πάρα πολύ. Μπορεί να είναι επιθετικός με άλλα σκυλιά εάν δεν κοινωνικοποιηθεί από πολύ μικρή ηλικία. Με άλλα μικρότερα ζώα, όπως οι γάτες, είναι πολύ πιο επιθετικός. Είναι ισχυρός χαρακτήρας, μαθαίνει γρήγορα και θα σεβαστεί έναν ιδιοκτήτη ο οποίος είναι εξίσου σίγουρος και συνεπής.

Λόγω της δημοσιότητας που έχει γνωρίσει η δύναμη αλλά και κάποιες φορές η επιθετικότητα των Πίτμπουλ, που μοιάζουν πολύ με το Αμερικανικό Μπουλντόγκ, θα πρέπει να βγαίνουν βόλτα μόνο με λουρί και να εκπαιδεύονται τουλάχιστον για υπακοή.

Το πρωτότυπο Αμερικανικό Μπουλντόγκ διασώθηκε από τους εργάτες μετανάστες που το έφερε ως σκυλί εργασίας από τον αμερικανικό Νότο. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι χρησιμοποίησαν αυτή τη φυλή σε πολλά καθήκοντα. Ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος του Αμερικανικό Μπουλντόγκ και ο λόγος για την επιβίωσή του σε όλο το νότο, ήταν η παρουσία των αγριόχοιρων.

Αν θέλετε ένα σκυλί που...
 • Είναι μυώδης και ισχυρό
 • Αναζητά την επιβολή, οπότε κάνει πολύ καλή φύλαξη
 • Του αρέσει η έντονη αθλητική δραστηριότητα
 • Έχει όμορφο και εύκολο τρίχωμα
Ένα Αμέρικαν Μπούλντογκ μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς !!!
 
Εάν δε σας ενθουσιάζουν...
 • Ένα μεγάλο σκυλί που καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σπίτι και το αυτοκίνητό σας
 • Η ανάγκη έντονης άσκησης
 • Η φασαρία και η υπερικινητικότητα, ειδικά σε μικρή ηλικία
 • Η επιθετικότητα προς άλλα ζώα
 • Ο ισχυρός χαρακτήρας, που απαιτεί πολύ ικανό ιδιοκτήτη
 • Τα ….σάλια
 • Τα …αέρια
 • Οι ευθύνες που επιφέρει η συμβίωση με ένα τόσο δυνατό σκυλί
Ένα Αμέρικαν Μπούλντογκ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς !!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.
Προσωπικά δεδομένα