banner top generic2 
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Επαλήθευση password *
Email *
Επαλήθευση email *
Malamut Κατηγορία Εργασίας
Μέγεθος Μεγαλόσωμο
Βάρος 32 - 43 κιλά
Ύψος 55 - 66 εκ.
Χρώμα Κυρίως γκρι αποχρώσεις
Τρίχωμα Κοντό με διπλή γούνα

Μεγάλο κεφάλι με τριγωνικά αυτιά, ακριβώς πάνω από τις γραμμές του λαιμού. Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά και σε αποχρώσεις του καφέ. Τα πέλματά του είναι αρκετά μεγάλα και η ουρά του γυρίζει ακουμπώντας στην πλάτη του. Το στιβαρό Μάλαμουτ είναι ένας σκύλος εργασίας και ταιριάζει καλύτερα στους ανθρώπους που αγαπούν την ύπαιθρο. Του αρέσουν τα δυνατά παιχνίδια, συμπεριλαμβάνοντας την έλξη αντικειμένων και τη μεταφορά φορτίων, ειδικά στα χιόνια. Αυτή η φυλή ανταποκρίνεται καλύτερα στα κρύα κλίματα.

Το Μάλαμουτ είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτούν και να ζήσουν σα σκυλιά συντροφιάς. Χωρίς επαρκή άσκηση και σωματικές προκλήσεις, βαριέται και γίνεται θορυβώδες με επίμονα ουρλιαχτά, όπως επίσης με καταστροφικό μάσημα ή επίμονο σκάψιμο αν βρεθεί σε κήπο. Τα Μάλαμουτ μπορεί να είναι επιθετικά με άλλα σκυλιά του ίδιου φύλου, έτσι δύο αρσενικά ή δύο θηλυκά δεν πρέπει ποτέ να μείνουν μόνα μαζί. Όταν αυτή η φυλή εμπλακεί σε καυγά, μπορεί να υπάρχουν σοβαρές και αιματηρές επιπτώσεις. Γάτες, άλλα μικρά ζώα καθώς και μικρά παιδιά είναι επίσης σε κίνδυνο γύρω από ένα Μάλαμουτ, εκτός και αν έχουν μεγαλώσει μαζί.

Με την εμφάνισή τους να μοιάζει με λύκο, το Μάλαμουτ μπορεί να δείχνει τρομακτικό άρα ιδανικό για φύλαξη, αλλά τα περισσότερα είναι πολύ φιλικά με όλους και δεν ανταποκρίνονται στα «καθήκοντά» τους. Είναι σημαντικό να κοινωνικοποιηθούν από μικρή ηλικία, ώστε μεγαλώνοντας να εμπιστεύονται και να σέβονται τους ανθρώπους. Αυτή η αυταρχική φυλή θα διεκδικήσει μια θέση στην ιεραρχία της οικογένειας. Αν δεν έχετε καθιερώσει τον εαυτό σας στη θέση του αρχηγού, μπορεί να είναι πεισματάρης και απαιτητικός. Ειδικά τα αρσενικά μπορεί να επιχειρούν να κυριαρχήσουν με ιδιαίτερη κτητικότατα σε αντικείμενα, παιχνίδια ή την τροφή τους.

Το Μάλαμουτ πιστεύεται ότι είναι απόγονος των εξημερωμένων λύκων, τα σκυλιά που συνοδεύουν από την παλαιολιθική εποχή τους κυνηγούς οι οποίοι διέσχισαν τις γέφυρες του Βερίγγειου Πορθμού και μετανάστευσαν στην ήπειρο της Βόρειας Αμερικής περίπου πριν από 4.000 χρόνια. Ο Paul Voelker, ένα από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή του Μάλαμουτ και εκπαιδευτής, υποστήριξε ότι η φυλή ήταν ίσως το πρώτο σκυλί που σχετίζονταν με τον άνθρωπο. Σημείωσε ότι κόκαλο και ελεφαντόδοντο γλυπτά που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια απεικονίζουν σκυλιά σχεδόν ταυτόσημα με το Μάλαμουτ.

Αν θέλετε ένα σκυλί που...
 • Έχει μεγάλη και τραχιά γούνα
 • Να έχει εμφάνιση λύκου
 • Να αγαπά την ύπαιθρο και να αντέχει στα ψυχρά κλίματα
 • Να φαίνεται επιβλητικό και να αποκαρδιώνει οπτικά πιθανούς εισβολείς
Ένα Μάλαμουτ μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς !!!
 
Εάν δε σας ενθουσιάζουν...
 • Οι απαιτήσεις έντονης άσκησης
 • Η φασαρία και η υπερκινητικότητα, ειδικά σε νεαρή ηλικία
 • Οι ζημιές και τα ουρλιαχτά όταν βαριούνται ή δεν ασκούνται αρκετά
 • Η επιθετικότητα προς άλλα ζώα
 • Να έχει τάσεις φυγής σε αναζήτηση της περιπέτειας
 • Να έχει ισχυρή προσωπικότητα που απαιτεί έμπειρο και ηγετικό ιδιοκτήτη.
 • Η ακραία κτητικότητα
Ένα Μάλαμουτ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς !!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.
Προσωπικά δεδομένα