banner top generic2 
Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Username *
Password *
Επαλήθευση password *
Email *
Επαλήθευση email *
akita Κατηγορία Εργασίας
Μέγεθος Μεγαλόσωμο
Βάρος 32 - 59 κιλά
Ύψος 61 - 71 εκ.
Χρώμα Πιτσιλωτό, κόκκινο, ξανθό, στικτό, λευκό
Τρίχωμα Κοντό με διπλή γούνα

Μεγάλο κεφάλι με τριγωνικά αυτιά, ακριβώς πάνω από τις γραμμές του λαιμού. Τα μάτια του είναι μικρά με γωνίες και σκούρα. Τα πέλματά του είναι αρκετά μεγάλα και η ουρά του γυρίζει μία ή και παραπάνω φορές ακουμπώντας στην πλάτη του. Το Ακίτα είναι όμορφο, ήρεμο, αξιοπρεπές, καθαρό και ήσυχο (σπάνια γαβγίζει), έτσι ώστε να θεωρηθεί ως ιδανικό κατοικίδιο ζώο. Ωστόσο το Ακίτα έχει δεσπόζουσα, σύνθετη προσωπικότητα που τον καθιστά πολύ δύσκολο να χειραγωγηθεί.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικό και κάπως επιθετικό με τους αγνώστους, το Ακίτα πρέπει να συνηθίσει στους ανθρώπους σε μικρή ηλικία, έτσι ώστε τα ένστικτα του φύλακα που διαθέτει να παραμείνουν ελεγχόμενα. Το Ακίτα μπορεί να είναι επιθετικά με άλλα σκυλιά του ίδιου φύλου, έτσι δύο αρσενικά ή δύο θηλυκά δεν πρέπει ποτέ να μείνουν μόνα μαζί. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η φυλή μπορεί να είναι δύσκολο να «διαβαστεί». Συχνά ενώ δεν εμφανίζει σημάδια επιθετικότητας και μπορεί να συνυπάρχει ειρηνικά με ένα άλλο σκυλί, μπορεί ξαφνικά από μια μικρή «διαφωνία», όπως διεκδίκηση φαγητού ή παιχνιδιού, να επιτεθεί με πρωτόγνωρη αγριότητα.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, γάτες, άλλα μικρά ζώα καθώς και μικρά παιδιά αν δεν τα έχει συνηθίσει, είναι επίσης σε κίνδυνο γύρω από ένα Ακίτα. Σε γενικές γραμμές, είναι απλά ασφαλέστερο να κρατήσετε αυτή τη φυλή ως μοναδικό κατοικίδιο. Η εκπαίδευση μπορεί να είναι μια πρόκληση. Το Ακίτα είναι διεκδικητικό, ισχυρογνώμον, βαριέται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του με τρόπους που εξυπηρετούν τους δικούς του σκοπούς. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες που ξέρουν πώς να «ηγούνται» θα βρουν τον κατ' εξοχήν εκπαιδεύσιμο σύντροφο, που ανταποκρίνεται στον έπαινο και την ανταμοιβή.

Το Ακίτα δεν είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που δεν είχε ξανά σκύλο. Σε αντίθεση με πολλές άλλες μεγάλες φυλές, το Ακίτα δεν απαιτεί πολλές ώρες άσκησης. Του αρκεί ένας γρήγορος περίπατος και μια περιστασιακή άσκηση ή τρέξιμο, ειδικά στο κρύο. Τα Ακίτα αγαπούν το χιόνι και το κρύο.

Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι σκυλιά που ζούσαν πριν χιλιάδες χρόνια έχουν παρόμοια δομή και μέγεθος με το Ακίτα. Η δημοτικότητα των Ακίτα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να αποδοθεί στους στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων, που θαύμασαν τόσο αυτά τα ευγενή σκυλιά που τα έφεραν μαζί τους επιστρέφοντας από την Ιαπωνία.

Αν θέλετε ένα σκυλί που...
 • Είναι μεγάλο, ισχυρό και μοιάζει με λύκο
 • Έχει μια παχιά γούνα σε πολλά χρώματα και σχέδια
 • Έχει αριστοκρατική και εντυπωσιακή παρουσία
 • Είναι επιβλητικό και αποτρέπει οποιαδήποτε απειλή
 • Παρά το μέγεθός του, δεν χρειάζεται πολλή άσκηση
 • Δεν γαβγίζει πολύ
 • Δεν είναι υπερβολικά εξαρτώμενο
Το Ακίτα μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς !!!
 
Εάν δε σας ενθουσιάζουν...
 • Η πιθανή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους, όταν δεν κοινωνικοποιούνται σωστά
 • Η επιθετικότητα προς άλλα ζώα
 • Η ισχυρογνωμοσύνη τους που απαιτεί ηγετικές ικανότητες από τον ιδιοκτήτη
 • Το ότι δε θα πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά και άλλα ζώα να είναι κοντά του την ώρα που τρώει
 • Η ιδιαίτερη ευθύνη που πρέπει να έχετε όντας ιδιοκτήτες ενός μεγάλου και ισχυρού κατοικίδιου
Το Ακίτα μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς !!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.
Προσωπικά δεδομένα